Салат "Гніздо глухаря" з куркою

Салати можуть бути щоденними, святковими та особливими. Так ось салат “Гніздо глухаря” відноситься до особливої ​​категорії, адже його зовнішній вигляд настільки яскравий, що диву даєшся, як можна було придумати таку форму і подачу. Автор такого рецепта невідомий, але багато господинь йому вдячні, адже тепер вони можуть не ламати голову, щоб придумати оригінальне блюдо для гостей. Варто просто знайти рецепт і постаратися повторити його. На вигляд тільки здається, що цей салат складно приготувати, але вивчивши покроковий рецепт з фото, ви зрозумієте, що нічого складного там немає, просто зберіть воєдино всі інгредієнти, а потім приготуйте декор. За такий незвичайний, цікавий класичний салат “Гніздо глухаря” з куркою ваші гості поставлять вам максимальну оцінку і залишать тільки позитивні відгуки.

СКЛАДОВІ:

– 200 грам курка,
– 2 варених курячих білка,
– 1 фіолетовий солодкий лук,
– 150 грам свіжих огірків,
– 200 грам великої картоплі,
– трохи кропу,
– 3-4 столів. л. майонезу,
– рослинне масло для смаження картоплі,
– трохи солі.

Для декору:

– 70 грам твердого сиру,
– 2 варених курячих жовтка,
– 1 столів. л. майонезу,
– 2 гілочки кропу.

Приготування:
1). Куряче м’ясо обсмажуємо, попередньо нарізавши на квадратики. В процесі обсмажування курку солимо.
2). Зварені і остиглі курячі білки нарізаємо кубиками.
3). Також ріжемо овочі: солодкий лук і огірки нарізаємо квадратиками.
4). Перемішуємо інгредієнти для салату, поливаємо майонезом.
5). Для приготування «яєць глухаря» натираємо твердий сир, до нього трьом варені жовтки. Ріжемо дрібненько кріп, додаємо ложку майонезу. Перемішуємо, поки не вийде густа маса.
6). З неї скачує кульки круглої форми і «яйця глухаря» готові!
7). Насипаємо салат на блюдо гіркою, в середині робимо поглибленням, куди і кладемо «яйця».
8). Картоплю подрібнюємо тонкою стружкою і смажимо на олії. У процесі смаження картоплю трохи солимо. Кладемо рум’яну картоплю на серветку, щоб прибрати зайвий жир.
9). Прикрашаємо салат “Гніздо глухаря” картопляної стружкою по всьому салату.
10). Вставляємо кілька гілочок кропу, щоб вийшло справжнє “Гніздо глухаря”. Салат охолоджуємо хвилин 20 в холодильнику, а потім презентуємо до столу.

Смачного!