Мариновані шампіньйони за 5 хвилин
Мариновані шампіньйони за 5 хвилин

Складові

  • Печериці – 500 г
  • Оцет (столовий, 9%) – 60 мл
  • Олія – ​​120 мл
  • Часник – 3 зуб.
  • Перець чорний (горошком) – 10 шт
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Лавровий лист – 4 шт.

Приготування

  1. Печериці помити, великі печериці розрізати на 4 частини, середні наполовину, дрібні можна залишити цілими.
  2. У каструльці, де будете варити гриби, приготувати маринад – змішати оцет, олію, цукор, сіль, додати перець горошком і лавровий лист.
  3. Покласти в маринад гриби і видавити через прес часник.
  4. Варити, помішуючи, після закипання 5 хвилин. Спочатку здасться, що рідини мало, але гриби дуже швидко виділять багато соку.
  5. Перекласти гриби в баночку, остудити і прибрати в холодильник на 4 години. Через 4 години можна їсти.

Відео