Якими ж смачними й апетитними можуть бути пісні страви з картоплі.  Сьогодні пропоную Вам рецепти запіканки з картоплею та грибами. Багатьох господинь під час посту виручають пісні страви, рецепти яких включають традиційну картоплю і гриби. Дуже смачно ці продукти поєднуються в запіканках.

Картопля з маслюками запечена в рукаві

Картопля з маслюками запечена в рукаві

Складові:
картопля – 8 – 10 шт.
цибуля – 2 шт.
гриби (маслюки) – 300 г.
лавровий лист – 2 шт.
духмяний перець – 4-5 горошин
маргарин – 50 грам
сіль – 1/2 ч. л.

Приготування:
1). Гриби відварюємо протягом 30 хвилин.
2). Картоплю нарізаємо брусками. Цибулю нарізуємо півкільцями.
3). В рукав для запікання викладаємо картоплю, гриби, ціибулю, лавровий лист, духм’яий перець. Додаємо сіль та маргарин.
4). Запікаємо в рукаві в духовці протягом 40 хвилин при температурі 200 градусів.

 

Пісні страви у піст: картопляна запіканка з грибами і помідорами

Дуже легка і напрочуд смачна картопляна запіканка, приготовлена з ніжними ароматними грибочками. Спробуйте доповнити таку страву помідорами, і вона набуде пікантного присмаку.

Складові:

700 г. картоплі

300 г. печериць

1 цибулина

1 помідор

2 ст. ложки олії

2 ст. ложки пісного майонезу

чорний мелений перець за смаком

сіль за смаком.

Приготування:

1). Дрібно поріжте цибулю. Гриби поріжте тонкими пластинами. Обсмажте цибулю, а потім гриби на олії до випаровування рідини.

2). Картоплю поріжте тонкими кружечками. Помідор також поріжте тонкими часточками.

3). Форму для запікання змастіть олією. На дно викладіть частину картоплі, посоліть і поперчіть. Потім викладіть шар обсмажених грибів.

4). Поверх грибів піде другий шар картоплі, його також посолити і поперчіть. На нього викладіть помідори. Зверху – останній шар картоплі, трохи полийте олією, посоліть, поперчіть і змастіть пісним майонезом.

5). Відправляйте пісну страву в розігріту до 180°С духовку і запікайте до рум’яної скоринки приблизно 40 хвилин.

6). Готовій запіканці дайте постояти 10 хвилин і подавайте.

  

Пісні страви у піст: картопляне пюре, запечене з грибами

Як і в більшості випадків, картопля просто ідеально поєднується з грибною начинкою, а легкий присмак оливкової олії і часничку надають страві особливої пікантності й аромату. А якщо з картоплі спочатку зробити пюре, то запіканка вийде більш ніжною.

Складові:

700 г. картоплі

300 г. печериць

1 цибулина

1 зубок часнику

зелень

2 ст. ложки оливкової олії

щіпка меленого коріандру

чорний мелений перець за смаком

сіль за смаком

Приготування:

1). Очищену картоплю відваріть до готовності в підсоленій воді. Потім злийте воду і приготуйте пюре. Додайте оливкову олію, сіль і спеції.

2). Дрібно поріжте цибулю. Дрібно поріжте гриби. Часник пропустіть через часничницю. Подрібніть зелень.

3). Спасеруйте цибулю на олії 5 хвилин, потім додайте шампіньйони й обсмажуй, поки не випариться вся волога, приблизно 10 хвилин. Наприкінці додайте часник, посоліть і поперчіть.

4). Форму для випікання змастіть олією і викладіть на дно обсмажені гриби. Зверху рівномірно розподіліть картопляне пюре, допомагаючи виделкою, полийте оливковою олією.

5). Відправляйте пісну страву в розігріту до 200°С духовку і запікайте 25-30 хвилин.

6). Готову запіканку дістаньте із духовки, трохи остудіть і посипте зеленню.

Смачного!