Салати на Новий рік 2020 – не обмежуються вибором між Олів’є та Мімозою. Ці салати хіба що нагадують нам радянське минуле, а потім відгукуються невдалим поєднанням майонезу із рибою. Але ж на вулиці вже наступає 2020 рік! І якщо Ви хочете змінити своє життя на краще в майбутньому році, то раджу почати саме із їжі.

Адже їжа впливає на ваше здоров’я та настрій. Тож Новий 2020 Рік пропоную зустріти в компанії із хорошими друзями та близькими, а також смакуючи неймовірно смачні та корисні салати! Ви колись задумувались про поєднання мандаринів з буряком чи хотіли би скуштувати смачний та яскравий вінегрет, який приготований по-новому? Ото ж пропоную 5 самих цікавих та оригінальних новорічних рецептів.

Салати на Новий рік 2020 – “Креветки і авокадо”

Салати на Новий рік 2020 - "Креветки і авокадо" Складові:[/caption]

  • 1 авокадо,
  • 2 помідори,
  • 300 г креветок,
  • листя зеленого салату,
  • 1 ст. ложка оливкової олії,
  • 1 ст. ложка лимонного соку,
  • сіль за смаком.

Приготування:

Креветки відвари у підсоленій воді до готовності.

Помідори наріж скибочками.

Авокадо почисти, видали кісточку, наріж шматочками.

Зелений салат порви руками, виклади на тарілку. Зверху – овочі та креветки.

Для заправки змішай олію, лимонний сік, посоли, поперчи і полий салат.

 

Салати на Новий рік 2020 – “Нісуаз”

Складові:
  • 1 пучок листя салату,
  • 10 помідор чері,
  • 2 картоплини,
  • 8 перепелиних яєць,
  • 100 г оливок без кісточок,
  • 150 г консервованого тунця,
  • 200 г зеленої стручкової квасолі,
  • 5 ст. ложок оливкової олії,
  • 1 зубок часнику,
  • 2 ч. ложки гірчиці,
  • 1 ст. ложка лимонного соку,
  • базилік,
  • чорний мелений перець за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

Змішай оливкову олію, давлений часник, гірчицю, лимонний сік, спеції, сіль і залиш заправку настоюватися.

Звари картоплю у мундирах і крупно поріж.

Звари круто перепелині яйця і поріж на половинки.

Стручкову квасолю відвари в підсоленій воді 3-5 хвилин, відкинь на друшляк, обполосни холодною водою і крупно поріж.

Помідори чері розріж на половинки.

Листя салату порви руками і виклади на блюдо. На салат виклади картоплю, помідори чері, квасолю, оливки і перепелині яйця.

Потім виклади консервований тунець, полий салат приготовленою заправкою і прикрась базиліком.

 

Салати на Новий рік 2020 – “Зимова ніжність”

Складові:

  • 1 банка сайри у власному соку або олії,
  • 2 яйця,
  • 100 г плавленого сиру,
  • 1 огірок,
  • 100 г кураги,
  • зелень,
  • 2 ст. ложки майонезу,
  • сіль за смаком.

Приготування:

Звари яйця круто, остуди і відокрем білки від жовтків.

Розімни виделкою сайру.

Додай жовтки і розмішай до одержання однорідної маси.

Огірок і курагу дрібно поріж. Подрібни зелень.

З’єднай рибну масу, огірок, курагу, зелень, посоли і ретельно перемішай.

З отриманої маси зроби однакові кульки, невеликі за розміром.

Білок і плавлений сир натри на дрібній тертці.

Кульки змаж майонезом і обваляй у натертому яйці та сирі.

Готові кульки виклади на блюдо, прикрась свіжою зеленню.

 

Салати на Новий рік 2020 – “Гострий буряковий салат по-корейськи”

Складові:

  • 700 г буряка
  • 3 зубки часнику,
  • 100 мл олії,
  • 5 ст. ложок 9%-го оцту,
  • 0,5 ч. ложки паприки меленої,
  • 0,5 ч. ложки коріандру меленого,
  • перець червоний мелений за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

Буряк почисти і натри на крупній тертці.

Часник пропусти через часничницю або потри на дрібній тертці.

З’єднай буряк із часником, додай оцет і сіль.

Постав овочі на водяну баню і вари 25-30 хвилин.

Потім зніми буряк із вогню і додай спеції.

Розігрій на сковороді олію, але не кип’яти її. Залий буряк розпеченою олією і перемішай.

Помісти буряк під гніт і, коли охолоне, постав у холодильник на 1 день.

 

Салати на Новий рік 2020 – “Грушево-спаржева фантазія”

 Складові:

  • 3 груші,
  • 1 грейпфрут,
  • 100 г спаржі,
  • 150 г листового буряка мангольд,
  • 100 г сиру з пліснявою,
  • 20 г вершкового масла,
  • 30 мл оливкової олії,
  • 2 ст. ложки грушевого соку,
  • 1 ч. ложка лимонного соку,
  • 30 мл винного оцту,
  • цукор за смаком,
  • сіль за смаком.

Приготування:

Налий у каструльку воду, коли вона закипить, додай у воду сіль, вершкове масло, цукор, лимонний сік і спаржу. Провари приблизно 15 хвилин, дістань із бульйону й остуди спаржу.

Наріж великими скибочками грушу, видали серцевину і обсмаж на сковороді-гриль без олії кілька хвилин. Груші будуть готові, коли на зрізах з’являться характерні для сковороди-гриль рум’яні смужки.

Грейпфрут очисти від шкірки і плівок, та вичавити сік.

Змішай 100 грамів спаржевого бульйону, з соком груші і грейпфрута, винним оцтом, оливковою олією. Додай за смаком сіль і перець і трохи провари.

Буряк розбери на листочки. Покриши сир. Змішай усі інгредієнти і полий салат соусом.

 

Смачного!

джерело