Тісто для піци

Складові

  • Вода 2/3 стакана
  • Сухі дрожджі 1 ч. л.
  • Мука 2 стакана
  • Сіль 1 ч. л.
  • Оливкова олія 1 ст. л.

 

Приготування

1Залийте дріжджі теплою водою і добре розмішайте, щоб не залишилося грудочок. У миску додайте борошно, сіль і розведені дріжджі. Замісити тісто.

 

2Перекладіть тісто на суху, посипану борошном поверхню, і вимішують, додаючи за потребою борошно, близько 10 хвилин поки – тісто має стати м’яким і еластичним.

 

3Змастіть тісто з усіх боків оливковою олією і покладіть в чисту велику миску. Накрийте харчової плівкою і поставте в тепле, без протягів, місце на 1,5 години – тісто має збільшитися приблизно в 2 рази.

 

4Розімніть тісто кулаками, розділити на 2 однакових частини і сформуйте кулі. Покладіть кулі тесту на присипану борошном поверхню, накрийте харчовою плівкою і залиште на 60 хвилин.

 

5Руками розтягніть тісто до шару потрібної товщини. Викладіть начинку і відправте в нагріту до 180-200 градусів духовку приблизно на 10 хвилин.

 

Поради

1Обов’язково просівають борошно – це наситить її киснем і зробить тісто м’яким і повітряним.

 

2Для тіста використовуйте тільки якісні дріжджі, інакше тісто погано підніметься і буде мати неприємний пивний запах.

 

3Дріжджове тісто не терпить протягів, так що ретельно закрийте всі двері і вікна.

 

4Для приготування використовуйте холодну, але не крижану воду – так тісто буде м’яким і еластичним.

 

5Тісто для піци потрібно не розгортати, а акуратно розтягувати руками від середини до країв.

 

6Краї коржа робіть трохи товщі для бортиків.
Щоб тісто не прилипло до форми, змастіть її рослинним маслом і злегка присипте борошном.