Зелений весняний салат є універсальною стравою. Його можна готувати будь з чим. Із зеленню усе виходить смачно. Після зими так хочеться вітамінів. Їх можна урізноманітнювати як забажається. Це корисно, дієтично та смачно.

Салат “Весняна свіжість”

Салат "Весняна свіжість"Складові:

листовий салат – 1 пучок

огірок свіжий – 2 шт.

помідор – 1 шт.

редиска – 3 шт.

кріп, цибуля зелена, петрушка – за смаком

Приготування:

1). Миємо всі продукти. Рвемо руками, щоб не гірчило, листя салату.

2). Нарізуємо зелень, огірки, помідори з редискою. Солимо до смаку, заправляємо майонезом.

 

Легкий сирний салат з куркою та базиліком

Складові:

Куряче філе – 1 шт.

Моцарелла – 100 г

Черрі – 10 шт.

Базилік свіжий

Огірок середній – 1 шт.

Сир – 100 г

Часник – 1 зубок

Гірчиця – 1/2 ч. л.

Сіль

Сметана (або натуральний йогурт) – 2-3 ст. л.

Приготування:

1). Куряче філе солимо, перчимо, присипаємо паприкою. Залишаємо на 15 хвилин.

2). Смажимо філе по 4-5 хвилин з кожного боку до рум’яної скоринки і готовності м’яса.

3). Накриваємо сковороду кришкою і тримємо на маленькому вогні ще 3-4 хвилини. Ріжемо тонкими пластинками.

4). Черрі розрізуємо на половинки. Кладемо на тарілку куряче філе, кульки моцарелли, черрі. Присипаємо зверху свіжим базиліком.

5). Для соусу натираємо огірок на крупній тертці. Злегка віджимаємо зайвий сік.

6). Додаємо сир. Його можна попередньо пробити блендером, щоб він був однорідним.

7). Натираємо зубчик часнику на дрібній тертці. Додаємо гірчицю, сіль за смаком. Ретельно розмішуємо.

8). Сметаною або йогуртом розводимо соус до потрібної консистенції.

9). Заправляти салат соусом бажано перед подачею. Можна додати свіже листя салату.

 

Зелений салат з яблуком

Складові:

яблуко – 1шт

ківі – 1шт

горіхи – 2 ст. л

салат – 200 г

свіжі огірки – 2 шт,

твердий сир – 100 г

яйця – 2 шт

мед – 1 ст. л

гірчиця – 1 ч. л.

лимон, сіль, спеції – за смаком.

Приготування:

1). Салат рвемо руками. Ріжемо ківі та яблуко кубиками.

2). Огірки шинкуємо тонкою соломкою.

3). Яйця ріжемо кубиками, а сир тремо на крупній тертці.

4). Вичавлюємо сік з лимона, змішуємо з медом та гірчицею. І заправляємо салат.

Прикрашаємо горіхами і зеленню.

 

Смачного!