Мармуровий рулет з шоколадно-банановим кремом
Мармуровий рулет з шоколадно-банановим кремом

Складові:

Яйця – 4 шт.
Цукор – 4 ст.л.
Ванільний цукор – 1 пакетик
Борошно – 4 ст.л.
Рослинна олія (без запаху) – 4 ст.л.
Розпушувач – ½ ч.л.
Дрібка солі
Какао-порошок – 1 ст.л.
Кава розчинна – 1 ч.л.
Крем:
Вода (окріп) – 1-2 ст.л
Жирна сметана (40%) – 200 г.
Пудра – 1 ст. л.
Загущувач для вершків – 1 пакетик
Крім того:
Банан (стиглий) – 1 шт.
Шоколад (молочний або гіркий) – 100 г.
Коньяк або ром – 1 ч.л.

Приготування:

1. Для тіста збити білки, поступово додавши 2 ст. ложки цукру і дрібку солі.
2. Жовтки збити з цукром, що залишився і ваніліном. Не припиняючи збивання, поступово влити олію.
3. Акуратно з’єднати жовткову суміш з білками. Просіяти борошно, змішане з розпушувачем. Обережно перемішати, намагаючись зберегти обсяг.
4. В окремій чашці змішати какао і кави з водою до однорідного стану.
5. Деко (36х28 см) застелити пергаментом (трохи змастити олією). Акуратно викласти 2/3 тіста.
6. Розрівняти. У решту 1/3 тіста додати суміш какао/кави, акуратно перемішати.
7. Викладати за допомогою ложки на світлий шар тіста у вигляді «плям». За допомогою зубочистки намалювати хаотичні візерунки.
8. Випікати в розігрітій до 180 С духовці 15 – 20 хвилин до готовності.
9. Випечений пласт накрити кухонним рушником, швидко перевернути і видалити пергамент.
10. Акуратно згорнути ще гарячий пласт в рулет разом з рушником. Залишити остигати.
11. Для крему збити сметану з цукровою пудрою і згущувачем для вершків до густого стану.
12. Шоколад розтопити на водяній бані. Банан розім’яти до стану пюре, з’єднати з розтопленим шоколадом і коньяком, ретельно перемішавши суміш. Змішати шоколадно-бананову суміш зі сметанним кремом.
13. Остиглий рулет розгорнути, промазати кремом. Згорнути в рулет. Краї підрівняти.
Подавати охолодженим.