Складові:
Вода – 1 склянка
Яйце – 1 шт.
Борошно – 1 склянка
Сіль – щіпка
Сир – 400 г
Яйця 1-2 шт.
Цукор – за смаком

Приготування:

  1. В миску наливаємо воду, далі додаємо сіль та яйце – все перемішуємо. Поступово додаємо борошно. Замішуємо тісто.
  2. Щоб начинка вийшла більш соковитою, до сиру додаємо яйця і цукор за смаком і ретельно розтираємо до однорідності. Підготовлену начинку акуратно «запаковуємо» в тісто і відварюємо в підсоленій воді. Вареники з сиром рекомендується подавати до столу з вершковим маслом і сметаною
  3. Альтернативою солодким сирним вареникам можуть стати вареники з сиром солоні, пікантний смак яких можна додатково приправити спеціями і зеленню. Тісто для цієї страви готується аналогічно попередньому рецепту, а ось начинка кардинально відрізняється.

    Замість родзинок і цукру до сиру додаємо достатню кількість солі, а також порізану зелень (зелену цибулю, кріп, петрушку) і спеції за смаком.