СПАГЕТІ З ПЕЧЕНИМ ГАРБУЗОМ ТА ФЕТОЮ ПІД ВЕРШКОВО-ГОРІХОВИМ СОУСОМ
СПАГЕТІ З ПЕЧЕНИМ ГАРБУЗОМ ТА ФЕТОЮ ПІД ВЕРШКОВО-ГОРІХОВИМ СОУСОМ

В розпал сезону гарбузів можна поексперементувати і приготувати безліч оригінальних страв з гарбуза. До прикладу, спагеті з печеним гарбузом та фетою під вершково-горіховим соусом. Повірте, на смак не менш вишукано, ніж на слух. 

Складові:

  • 300 г. спагетті
  • 150 г. гарбуза
  • 75 склянки волоських горіхів
  • 300 мл. вершків
  • 2 зубці часнику
  • 75 г. вершкового масла
  • 100 г. сиру фета
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • сіль, перець, прованські трави
  • м’ята

Приготування:

1) Очистити гарбуз та порізати дольками або кубиками. Скропити оливковою олією та посипати травами, сіллю і перцем. Запікати в духовці при 180℃ на протязі 25 хвилиню

2) Спагеті відварити в підсоленій воді майже до готовності (стан аль денте).

3) Попередньо просушити в духовці горіхи (приблизно 5 хвилин) і подрібнити їх в блендері на дрібні крихти.

4) У глибокій сковорідці на вершковому маслі підсмажити горіхи на протязі 3 хвилин. Додати до них вершки, дрібно порізаний часник, посолити та поперчити. Готувати 3 хвилини.

5) До готового соусу додати відварені спагеті і прогріти усе на протязі 1 хвилини.

6) Подавати, посипавши кубиками сиру фети та запеченого з прянощами гарбуза, прикрасити листям м’яти.