Ванільна глазур
Інгредієнти:
Цукрова пудра – 0,5 ст.
Молоко – 1 ч.л.
Сіль – щіпка
Вершкове масло – 1 ч.л.
Ванілін – 1 уп.
Приготування:
Розтопити масло і додайте інші інгредієнти. Мішайте до кремоподібного стану. Масло розтоплюємо в сотейнику, додаємо до нього молоко і сіль, розчиняємо цукрову пудру. Все перемішуємо до консистенції сметани або крему. У готову глазур кладемо ванілін. Якщо маса виходить занадто густою, до неї можна додати молока, якщо рідкої – цукрової пудри.
——————————————————————————————————
Заварна глазур
Інгредієнти:
Цукор – 1 ст.
Яєчні білки – 4 шт.
Приготування:
Організуємо водяну баню. Білки виливаємо в мисочку, додаємо до них цукор і збиваємо на водяній бані п’ять хвилин. Після цього глазур виймаємо з вогню і продовжуємо збивати ще п’ять-сім хвилин.
——————————————————————————————————
Карамельна глазур
Інгредієнти:
Коричневий цукор – 0,5 ст.
Цукрова пудра – 1 ст.
Вершкове масло – 2 ст. л.
Молоко – 3 ст. л.
Ванілін – 1 уп.
Приготування:
Масло розтоплюємо в сотейнику (каструльці), виливаємо в нього молоко і розчиняємо коричневий цукор. Даємо закипіти і кип’ятимо одну хвилину. Цукрово-масляну суміш знімаємо з вогню і додаємо половину склянки цукрової пудри. Добре збиваємо, охолоджуємо, кладемо ваніль і залишилася пудру. Збиваємо ще раз до отримання готової глазурі.
——————————————————————————————————
Лимонна глазур
Інгредієнти:
Цукрова пудра – 3 ст.
Вершкове масло – 100 г.
Лимонний сік – 2 ст.л.
Приготування:
Масло, свіжовичавлений лимонний сік і цукрову пудру змішуємо і ретельно збиваємо до пишноти. При необхідності додаємо ще трохи соку або пудри.
——————————————————————————————————
Апельсинова глазур
Інгредієнти:
Цукрова пудра – 0,8 ст.
Апельсиновий сік – 3-4 ст.л.
Приготування:
Виливаємо свіжовичавлений сік в каструльку і поступово додаємо до нього цукрову пудру, а не навпаки. Перемішуємо пудру з апельсиновим соком, підсипаючи її до потрібної консистенції. Апельсинова глазур повинна вийти трохи рідкої, щоб легко розтікатися по випічці.
——————————————————————————————————
Вершкова глазур
Інгредієнти:
Цукрова пудра – 2 ст.
Жирні вершки – 0,5 ст.
Вершкове масло – 1 ст.л.
Ванілін
Приготування:
Вершки виливаємо в каструльку, кладемо туди ж масло і нагріваємо все на середньому вогні, поки масло не розтопиться. Потім в гарячі вершки висипаємо цукрову пудру, додаємо ванілін і збиваємо все міксером. Збиваємо до повного охолодження глазурі і густої та однорідної консистенції.
——————————————————————————————————
Професійна кольорова глазур
Інгредієнти:
Цукрова пудра – 1 ст.
Молоко – 2 ч.л.
Цукровий сироп – 2 ч.л.
Мигдальний екстракт – 0,4 ч.л.
Харчові барвники
Приготування:
Цукрову пудру змішуємо з молоком до стану м’якої пасти. Потім додаємо до неї цукровий сироп (кукурудзяний або інвертний), ароматизатор і починаємо збивати, поки глазур не зробиться блискучою і гладкою. Розкладаємо глазур по чашках і додаємо в кожну чашку потрібний барвник. Чим більше барвника покладемо, тим насиченим і яскравіше вийде колір. Для глазурування печива мачаємо його в кольорову глазур або намазуємо її пензликом. Для малювання викладаємо глазур в кондитерський шприц і наносимо кольорові малюнки на торт або печиво.
—————————————————————————————————————————-
Пряникова глазур
Інгредієнти:
Цукровий пісок – 1 ст.
Вода – 0,5 ст.
Приготування:
Воду виливаємо в каструльку, розчиняємо в ній цукор, доводимо до кипіння і кип’ятимо, знімаючи піну, до появи великих прозорих бульбашок (вони з’являються при температурі сиропу близько 110 градусів). Охолоджуємо глазур і додаємо ароматизатори (ваніль, мигдаль, ром). Охолоджуємо до ще цілком гарячого стану: палець терпить, але йому дуже гаряче. Приступаємо до глазурування. На великі пряники глазур наносимо пензликом. Маленькі прянички просто занурюємо в сироп, перемішуємо і обережно виймаємо шумівкою. Викладаємо прянички на решітку, щоб зайвий сироп стік, а залишений застиг, перетворившись на пряникову глазур.
——————————————————————————————————
Кавова глазур
Інгредієнти:
Цукрова пудра – 2 ст.
Міцна кава – 3 ст.л.
Вершкове масло – 1 ст.л.
Приготування:
Заварюємо міцну каву. Для більшого ефекту слід брати не розчинна, а мелену. Каву охолоджуємо. Маслу даємо трохи підтанути, щоб воно стало м’яким. Змішуємо масло з цукровою пудрою і кавою до однорідного стану.
——————————————————————————————————
Шоколадна глазур
Інгредієнти:
Цукрова пудра – 2 ст.
Молоко – 4 ст. л.
Порошок какао – 2 ст. л.
Вершкове масло – 1 ст. л.
Ванілін – 1 уп.
Приготування:
До м’якого вершкового масла додаємо цукрову пудру, какао і ванілін. Гарненько розтираємо і потроху підливаємо молоко, розмішуючи до однорідного стану.
——————————————————————————————————
Жовткова глазур
Інгредієнти:
Цукрова пудра – 0,5 ст.
Цукор – 0,5 ст.
Яєчні жовтки – 2 шт.
Вода – 2 ст. л.
Приготування:
Жовтки виливаємо в каструльку, висипаємо туди ж цукрову пудру і збиваємо до появи піни. Цукор і воду змішуємо в іншій каструльці і варимо сироп (варимо до проби на нитку). Готовий сироп охолоджуємо до теплого стану і поступово вводимо в нього збиті жовтки. Готову глазур зберігати не можна. Вона дуже швидко застигає і тому повинна використовуватися негайно.