Паска
Паска
Паска
5 (100%) 2 голосів

Інгредієнти:

Парене молоко – 0,5 л.
Яйце – 5 шт.
Цукор – 2 стакани
Дріжджі – 50 г.
Маргарин – 100 г.
Ваніль
Родзинки

Приготування:
Дріжджі розвести з цукром, та дати розійтись. В теплому молоці розвести цукор, ваніль, розтоплений маргарин, яйця збиті з 1 ст. цукру, дріжджі. Розпочати місити тісто, поступово додаючи муку. В кінці додати родзинки.
Місити 1 годину, так щоб тісто відставало від руки.

Накрити рушником та дати підійти. Три рази тісто потрібно впихати.
Форми змастити маргарином, викласти в 1/3. Дати підійти.
Помастити збитим яйцем.
Випікати при температурі 180 градусів 30 хв. (до готовності).
Витягнути з форми, змістити цукровим сиропом і посипати кольоровим пшоном.

Або зробити глазур:
Цукор – 1 стакан
Желатин – 1 ч. л.
Вода – 6 ст. л.
Сік лимону
Желатин висипаємо в невелику ємкість та заливаємо 2 ст. л. води, залишаємо до набухання.
В каструльку висипаємо цукор і заливаємо 4 ст. л. води, і ставимо на невеликий вогонь. Доводимо до кипіння, та виримо поки цукор не розійдеться.
Забираємо з вогню, добавляємо набухлий желатин, і добре розмішуємо.
Далі беремо міксер, і збиваємо на максимальній швидкості поки маса не побіліє.
В кінці добавляємо пару капель лимону (або апельсину, або харчового барвника, якщо потрібно кольорову глазур)