- Налисники з начинкою з яєць
Складові: 4 яйця, 50 гр. зеленої цибулі, 5-10 гр. кропу, сіль.
Відварити 4 яйця. Натерти варені яйця на тертці. Обсмажити зелену цибулю 50 гр. Кріп 5-10 гр. Сіль за смаком.
- Сирна начинка в млинці
Складові: Сир 500 гр., 1 жовток яйця, 2 столові ложки цукру, 50 гр. родзинок.
Беремо сир, додаємо в нього один жовток, цукор, перетираємо все з сиром. В отриману масу додаємо родзинки. Попередньо замочені в окропі.
- Куряча: налисники з куркою
Складові: 1 куряча грудка, 10 г. кропу, 2 варених яйця, сіль, перець.
Відварити курячу грудку. Перекрутити її на м’ясорубці. Кріп 10 гр. дрібно нарізуємо. 2 варених яйця натерти на великій тертці, сіль і перець за смаком.
- Грибна начинка в налисники
Складові: 500 гр. гриби, 2 шт. ріпчастої цибулі, сіль, перець.
Обсмажити гриби 500 гр., обсмажити цибулю 2 шт. середнього розміру, сіль і перець за смаком.
- З вареної ковбаси
Складові: 200 гр. ковбаса варена, 0,5 ложки гірчиці, 50 гр. сметани, 100 гр. сиру.
Варена ковбаса 200 гр., пропустити її через м’ясорубку, сир натерти на великій тертці, додати 0,5 чайної ложки гірчиці, і 50 гр. сметани. Все перемішати, начинка готова.
- Печінкова
Складові: 500 гр. печінки (свинної або яловичої), 2 цибулини, 1 морква, 3 яйця, сіль. перець.
500 гр. печінки обсмажити з 2 середніми за величиною цибулинами і 1 морквою. 3 варених яйця натерти на грубій тертці, сіль і перець за смаком.
- Налисники з м’ясом.
Складові: 500 гр. свіжого м’ясного фаршу, 1 ріпчаста цибуля, сіль, перець.
М’ясний фарш (500 гр.) обсмажується з цибулею (1 шт.), Додаємо сіль і перець за смаком.
- Налисники з сиром і шинкою
Складові: 300 гр. шинки, 150 гр. сиру, 2-3 варених яйця, сіль.
Беремо шинки 300 гр., 150 гр. сиру і 2-3 варених яйця. Шинку ріжемо соломкою, а сир і яйця натираємо на грубій тертці. Сіль за смаком.
- З курагою
Складові: 300 гр. сиру, 100 гр. кураги, 1 ст. ложка цукру.
Беремо 300 гр. сиру і 100 гр. дрібно подрібненої кураги, все перемішуємо і додаємо 1 ст. ложку цукру, далі знову все добре перемішуємо.
- Начинка для налисників з відвареної яловичини
Складові: 500 гр. яловичини відварюємо 1,5 години, перекручуємо на м’ясорубці. Беремо 1 цибулину, ріжемо кубиками, обсмажуємо на вершковому маслі, додаємо отриманий фарш, солимо за смаком.
- Зі згущеним молоком
Складові: рідке згущене молоко або варене згущене молоко.
Солодкі млинці можуть бути политі зверху згущеним молоком.
- З червоною рибою
Стане в нагоді м’який плавлений сир і слабосолона червона риба.
Філе червоної риби (підійде слабосолона або підкопчена форель або сьомга) дрібно нарізати, змішати з плавленим сиром. За бажанням додати зелень.
- З цукровою пудрою
Склад: Цукрова пудра.
Пересипаються пудрою, можна так само вирізати з паперу сердечко і потрусити зверху. Виходить поверх млинця пудра у вигляді сердечка або двох.
- З фаршем і рисом
Цибулю дрібно порізати. Фарш обсмажити на рослинній олії (при цьому випарувати весь сік). В обсмажений фарш додати цибулю і продовжувати обсмажувати разом, на маленькому вогні до готовності фаршу і цибулі. Але цибуля не повинна сильно поміняти колір. У готовий фарш з цибулею додати відварений рис, посолити, поперчити і ретельно перемішати.
- З карамеллю
Складові: 4 столові ложки цукру, 0,5 води і 0,5 гр. ванілі.
4 ложки цукру кладуть на дно сковорідки, 0,5 гр. ванілі, 0,5 столової ложки води і топлять цукор, варять його до світло коричневого кольору. І поливають ним млинці.
- З яблучно-горіховою начинкою
Складові: 2 кисло-солодких яблука, 1 ст.л. волоських горіхів, 1-2 ст.л. цукру, щіпка кориці. Яблука натерти, змішати з подрібненими горіхами, додавши цукор і корицю.
- Начинка з сиру
У неї входять твердий гострий сир, часник, морква, сметана (майонез). Моркву натерти на дрібній, а сир — на грубій тертці. Розчавити декілька зубчиків часнику. Змішати все зі сметаною або майонезом. (На 250 гр. сиру додається 1 невелика морквина).
- З чорносливом і вершками
Складові: 200 гр. чорнослив, 1 ст.ложка цукру, 1 гр. кориця, 50 гр. вершки.
Чорнослив залити окропом. Через 10 хвилин дрібно подрібнити його, додати цукор, корицю, вершки. Все ретельно перемішати.
- Бананова
Складові: 3 банана, 50 гр. вершків.
3 банана і 3 столові ложки вершків, подрібнити і збити на блендері до однорідної маси.
- З чорницею
Складові: 200 гр. сиру, 1 ст. ложка цукру, 1 ст.ложка сметани, 200 гр. чорниці.
200 гр. сиру, 1 столова ложка цукру, 1 столова ложка сметани, 200 гр. чорниці, все подрібнити на блендері до однорідної маси.
Смачного!