Більшість людей думає, що макарони приготувати складно, хоча насправді це зовсім не так. Щоб макарони вийшли смачними та ароматними, слід лише знати секрети, які допоможуть у приготуванні страви. Одним із правил є використання макаронів лише з твердих сортів.
Як правило, макарони твердих сортів легко засвоюються шлунком. Також варто знати, що макарони сильно підвищують цукор у крові. Через різке підвищення цукру порція макаронів не повинна перевищувати 120 грамів.
Друге і не менш важливе правило – суворий контроль часу варіння. Макарони повинні мати м’яку поверхню і мати трохи тверду внутрішню частину. Як правило, тимчасові рекомендації приготування макаронів вказані на їх упаковці.
Для приготування ідеальних макаронів обов’язково знадобиться містка каструля, оскільки паста дуже вимоглива до великої кількості води. Поміщати макарони потрібно виключно у підсолену воду, яка вже встигла закипіти.
Під час приготування макаронів правильним рішенням слідкуватиме за ними, щоб вони не перетворилися на розварену субстанцію.
Рекомендується не накривати ємність кришкою під час варіння макаронів. Якщо ж зробити навпаки — макарони злипнуться.
Для того щоб покращити смак страви, додайте олію, зокрема оливкову. Слід додати олії трохи під час варіння пасти та після приготування на готову страву. Але варто пам’ятати, що в киплячу воду можна додавати лише рафіновану олію.
«Після приготування макарони потрібно промити» — одна з найчастіших помилок.Після подібної дії свіжі макарони втрачають свої смакові якості та м’якість, тому варто відмовитись від цього кроку.
Якщо приготування макаронів планується з соусом — їх варіння потрібно зменшити на кілька хвилин. Саме завдяки цьому кроку макарони набудуть правильної консистенції.
Макарони є «швидкою» стравою, тому їх не рекомендується їсти, якщо вони вчорашні. Якщо макарони прийнято приготувати зараз, то й є їх необхідно найближчими годинами, щоб насититися їх ароматом та смаком. До макаронів відмінно підійдуть: м’ясо, морепродукти, овочі чи сир.
У країні «великого чобота» звідки родом справжня паста, заведено готувати макарони разом із олією з оливок, томатом та сиром.
Для найсмачніших макаронів відмінно підійде і ароматний, смачний соус, який чудово підійде до правильно приготованих макаронів.