Цвітна капуста вважається корисним та низькокалорійним овочем. Їй віддають перевагу люди, які дотримуються здорового харчування. Тому варто детальніше розібратися в користі та недоліках споживання цвітної капусти.
Чому цвітна капуста полюбилася багатьом?
У цвітної капусти нейтральний смак, тому вона стала чудовим доповненням до багатьох страв. Продукт вибирають ті, хто намагається зменшити споживання вуглеводів. Також у складі велика кількість клітковини та мінімум калорій. Однак при цьому варто детальніше розібрати користь та шкоду від споживання.
Забезпечує почуття ситості
Цвітна капуста вважається одним із найкращих продуктів для всіх людей, які стежать за своєю вагою. У капусті низький вміст вуглеводів, калорій та жиру. При цьому у складі є клітковина, що створює відчуття ситості. Включаючи до свого раціону цвітну капусту, можна швидко привести вагу в норму.
Зміцнює імунну систему
Можна відзначити ключовий факт: у складі цвітної капусти практично така ж кількість вітаміну С, як у апельсина.
Деякі фахівці рекомендують поєднувати цвітну капусту з цитрусовими для підтримки імунної системи. Звісно, йдеться лише про профілактику. Якщо застуда вже виявилася, слід замислюватися про ефективні методи лікування.
Підвищує газоутворення
Про цю властивість має знати кожна дівчина. У цвітній капусті міститься складний цукор. Цей елемент організму важко перетравлювати, через що він потрапляє до товстого кишечника.
Якщо з’їсти дуже багато капусти, може початися газоутворення або виявиться здуття живота. Цвітну капусту не варто споживати перед роботою та важливими зустрічами.
Не можна споживати людям, які відчувають нестачу йоду
Цвітна капуста може здатися ідеальним овочем, але завжди важливо звертати увагу на деталі.
У складі є ізотіоціанти, які ускладнюють засвоєння йоду організмом. Тому, якщо у людини проявляється нестача йоду, від подібних продуктів їй варто відмовлятися. Якщо дефіциту йоду немає, то цвітну капусту можна сміливо споживати.