Десерти на пікнік

Якщо вдома з духовкою можна приготувати все що завгодно, то на пікнік варто подбати про особливі страви, які можна буде приготувати на мангалі чи грилі. Ідеальний варіант для десерту – це фрукти.

Найкраще підходять для обсмаження на грилі – банани, яблука, груші, дині, кавуни, персики. А от цитрусові краще не смажити, а використовувати їхній сік для підливи до основної стави.

 

Яблука з цукром і корицею

Яблука з цукром і корицеюСкладові:

1 кг яблук (віддайте перевагу міцним сортам)

сік 1 апельсина

цукор 3 ст. л.

мелена кориця 1 ч. л.

Приготування:

  1. Соус для десерту бажано приготувати вдома. Змішайте сік апельсина та цукор, розігрійте, поки цукор повністю розчиниться. Додайте корицю та потримайте на вогні ще 1-2 хвилини. Залийте соус у маленьку баночку і візьміть з собою.
  1. Очистіть яблука від шкірки та поріжте їх на четвертинки. Замочіть яблука у соусі та нанизайте їх на шампури. Готуйте на мангалі близько 5-6 хвилин.

 

Банани з шоколадом на мангалі

Банани з шоколадом на мангалі

Складові:

банани (за кількістю осіб)

шоколад 1 плитка

зефір

Приготування:

  1. Розріжте банани посередині, щоб вийшли “човники”. Начиніть банан шоколадом та зефіром. Банани на мангалі готуються дуже швидко.
  1. Загорніть банани у фольгу та обсмажте на решітці мангалу 5 хвилин. Перед подачею банани можна посипати кокосовою стружкою або корицею.