Якщо вдома з духовкою можна приготувати все що завгодно, то на пікнік варто подбати про особливі страви, які можна буде приготувати на мангалі чи грилі. Ідеальний варіант для десерту – це фрукти.
Найкраще підходять для обсмаження на грилі – банани, яблука, груші, дині, кавуни, персики. А от цитрусові краще не смажити, а використовувати їхній сік для підливи до основної стави.
Складові:
1 кг яблук (віддайте перевагу міцним сортам)
сік 1 апельсина
цукор 3 ст. л.
мелена кориця 1 ч. л.
Приготування:
- Соус для десерту бажано приготувати вдома. Змішайте сік апельсина та цукор, розігрійте, поки цукор повністю розчиниться. Додайте корицю та потримайте на вогні ще 1-2 хвилини. Залийте соус у маленьку баночку і візьміть з собою.
- Очистіть яблука від шкірки та поріжте їх на четвертинки. Замочіть яблука у соусі та нанизайте їх на шампури. Готуйте на мангалі близько 5-6 хвилин.
Складові:
банани (за кількістю осіб)
шоколад 1 плитка
зефір
Приготування:
- Розріжте банани посередині, щоб вийшли “човники”. Начиніть банан шоколадом та зефіром. Банани на мангалі готуються дуже швидко.
- Загорніть банани у фольгу та обсмажте на решітці мангалу 5 хвилин. Перед подачею банани можна посипати кокосовою стружкою або корицею.