Складові:
вода – 200 мл.
дріжджі – 1/3 великої пачки
цукор – 1 ст. л.
яйце – 1 шт.
сіль – 0,5 ч. л.
борошно – 350 г.
жовток – 1 шт.
Сир «Сулугуні» – 300 г.
Твердий сир – 100 г.
Приготування:
1). Дріжджі розмішуємо з цукром, та залишаємо розійтись.
2). В миску виливаємо воду. Далі додаємо яйце, сіль, дріжджі та борошно.
3). Замішуємо тісто.
4). Коли тісто підійде, ділимо його на дві частини.
5). Розкачуємо та викладаємо натертий сир “Сулугуні”.
6). По колу зчіплюємо тісто, перевертаємо наше хачапурі.
7). Викладаємо на деко. Розстискаємо рівномірно та робимо в середині дирку з тіста.
8). Змащуємо жовтком та посипаємо твердим натертим сиром.
9). Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин.
Смачного!
Хачапурі – це страва грузинської кухні. Здавалось би, почувши назву цієї страви, що це щось надскладне та неможливе в приготуванні. Але я Вас здивую – це не так! Це дуже легка та проста випічка, яка вдасться навіть новачку в кулінирії.
Хачапурі рецепт приготування є досить простий. В її основі є дріжджове тісто та сир сулугіні, багато сиру сулугуні. Вище я розписала все, що необхідно для приготування хачапурі, також є відеорецепт, який допоможе розібратись попорядку, як правильно приготувати.
Хачапурі – унікальна випічка, адже вона смакує як гарячою (коли сир тягнеться та й тягнеться), так і холодною. Тому, будьте сміливими! Пробуйте приготувати і у Вас все получиться.