Кабачок та цукіні. Що корисніше і в чому різниця?

Багато хто помилково вважає, що кабачок та цукіні – той самий овоч, просто називають по-різному. Правда те, що і перший, і другий справді представляють овочі. Але вони не є одне й те саме – відрізняються. 

Що таке кабачок? Різновид гарбуза. Як правило, зовні однотонний, тобто без смуг або плям. А цукіні – це італійська варіація кабачка. Шкірка темно-зелена, буває (і нерідко) зі смугами. Існує дуже багато смачних та корисних страв з цих овочів.

У порівнянні з цукіні смак кабачків м’якший і ніжніший, тоді як перша більш хрумка і пружна.

Якщо кабачки можуть бути солодкуватими або трохи гірчити, то цукіні завжди в цьому плані нейтральна і свіжа.

Загальне у них те, що містять мало калорій – лише 16 ккал на сотню грамів. У цукіні більше міститься калію та вітамінів В1, В6, В2, у кабачках домінують вітаміни В1, В2, В9, А, Е, РР та залізо.

Обидва овочі медики рекомендують вживати для забезпечення нормального функціонування серцево-судинної системи та профілактики серцевих хвороб.

А наявні у них харчові волокна живлять мікрофлору кишечника і знижують рівні холестерину та цукру в крові.