Редиска є одним із яскравих компонентів літніх зелених салатів, оскільки допомагає внести нові відтінки смаку. Цей продукт має ряд корисних властивостей, про які багато хто навіть не здогадується.
Редиска – один з перших літніх овочів, який додають в супи та легкі салати. Цей низькокалорійний продукт відрізняється високим вмістом фенолів, які мають антиоксидантні властивості.
А також вонавідрізняється такими рідкісними властивостями:
- Допомагає нормалізувати роботу кишечника.
До складу редиски входять грубі харчові волокна, які необхідні нам для правильної роботи ШКТ. При вживанні невеликої кількості коренеплоду їжа перетравлюється швидше і легше, а організм позбавляється токсинів.
- Має антиоксидантні властивості.
Редиска багата антоціанами та фенольними сполуками. Ці речовини забезпечують антиоксидантний захист організму та допомагають запобігти ризику розвитку онкологічних захворювань.
- Очищає нирки.
За рахунок високого вмісту калію у складі коренеплід вважають природним діуретиком. Він допомагає позбутися набряків та швидше вивести зайву рідину з організму. Крім того, вживання редиски покращує відтік жовчі.
- Сприяє покращенню стану шкіри.
У коренеплоді містяться цинк, фосфор, поліненасичені жирні кислоти омега-3 та омега-6. Усі ці корисні речовини покращують стан шкіри.
- Підтримує серцево-судинну систему.
За рахунок високого вмісту магнію та антоціанів коренеплід знижує ризик виникнення інфаркту, перешкоджає утворенню тромбів та зміцнює серцево-судинну систему.
Крім цього, редиска має низьку калорійність та глікемічний індекс. Його рекомендується вживати людям, які хочуть зменшити вагу. Так само як і інші корисні продукти, його слід їсти тільки по голоду і до його вгамування.
Одним з варіантів приготування є маринована редиска, яку можна швидко та легко приготувати вдома.