Корисні властиості редиски

Редиска є одним із яскравих компонентів літніх зелених салатів, оскільки допомагає внести нові відтінки смаку. Цей продукт має ряд корисних властивостей, про які багато хто навіть не здогадується.

Редиска – один з перших літніх овочів, який додають в супи та легкі салати. Цей низькокалорійний продукт відрізняється високим вмістом фенолів, які мають антиоксидантні властивості.

А також вонавідрізняється такими рідкісними властивостями:

  1. Допомагає нормалізувати роботу кишечника.

До складу редиски входять грубі харчові волокна, які необхідні нам для правильної роботи ШКТ. При вживанні невеликої кількості коренеплоду їжа перетравлюється швидше і легше, а організм позбавляється токсинів.

  1. Має антиоксидантні властивості.

Редиска багата антоціанами та фенольними сполуками. Ці речовини забезпечують антиоксидантний захист організму та допомагають запобігти ризику розвитку онкологічних захворювань.

  1. Очищає нирки.

За рахунок високого вмісту калію у складі коренеплід вважають природним діуретиком. Він допомагає позбутися набряків та швидше вивести зайву рідину з організму. Крім того, вживання редиски покращує відтік жовчі.

  1. Сприяє покращенню стану шкіри.

У коренеплоді містяться цинк, фосфор, поліненасичені жирні кислоти омега-3 та омега-6. Усі ці корисні речовини покращують стан шкіри.

  1. Підтримує серцево-судинну систему.

За рахунок високого вмісту магнію та антоціанів коренеплід знижує ризик виникнення інфаркту, перешкоджає утворенню тромбів та зміцнює серцево-судинну систему.

Крім цього, редиска має низьку калорійність та глікемічний індекс. Його рекомендується вживати людям, які хочуть зменшити вагу. Так само як і інші корисні продукти, його слід їсти тільки по голоду і до його вгамування.

Одним з варіантів приготування є маринована редиска, яку можна швидко та легко приготувати вдома.