Інгредієнти:
Дріжді 50 г.
Молоко 500 г.
Масло 50 г.
Яйця 2 шт.
Ванільний цукор 1 пакет
Цукор 200 г.
Для начинки:
варена згущонка – 500 г.
Приготування:
Розмішуємо дріжджі з цукром (2 ст. ложки), відставляємо в тепле місце на 10-15 хвилин (поки дріжджі не почнуть діяти). Нагріваємо молоко до кімнатної температури, добавляємо яйця, цукор, розтоплене масло, ванільний цукор, дріжджі. Поступово добавляємо муки, постійно вимішуючи тісто. Замісивши тісто, відставляємо його в тепле місце і даємо вирости. Коли тісто збільшиться в три рази, акуратно його “впихаємо”, і даємо знов вирости. Коли тісто підійде третій раз, можна приступати до вироблення круасанів.
Розкачуємо тісто, вирізаємо з нього круг. Ділимо його на 8 частин, на край викладаємо згущонку і формуємо круасани. Зміщуємо яйцем і посипаємо конжутом. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 20 – 25 хвилин.