Цибуля є інгредієнтом багатьох страв – супів і гарнірів, салатів та закусок. Вона має не тільки пікантний смак, але й багатий на вітаміни та мінеральні речовини. Найбільш корисною є свіжа цибуля. Маринована ж цибуля – один із способів консервації та приготування цибулі ріпчастої – це оптимальний варіант збереження всіх цілющих та смакових переваг.

Калорійність цибулі маринованої

Калорійність цибулі маринованої становить 19 ккал на 100 г продукту.

Корисні властивості цибулі маринованої

Маринована цибуля, так само як і свіжа цибуля, має корисні властивості. Регулярне вживання маринованої цибулі в їжу сприяє нормалізації функцій травлення, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, надає противірусну та протимікробну дію.

Цибуля маринована в кулінарії

Мариновану цибулю готують з використанням розсолу, за складом ідентичного огірковому розсолу. Маринують або цілі цибулини, або нарізані кільця цибулі. Також заготовляють мариновану цибулю у вигляді маринованих цибульних салатів, з додаванням цукру, солі та приправ.

Мариновану цибулю можна подавати як гарнір до м’ясних та рибних страв. Також добре маринована цибуля у салатах, холодних закусках. Маринована цибуля має більш м’який і ніжний смак у порівнянні зі свіжою.