Краще залиште газовані напої та солодкі соки вдома, на природу візьміть багато питної води. Чудово підійдуть лимонади – вони освіжають, а до того ж набагато корисніші за звичайну газовану воду.
Складові:
250 мл. води
125 г. цукру
4-5 гілочок свіжої м’яти
2 великих апельсини
1 великий лимон
1 л. спрайту
Приготування:
- Цукор покладіть у велику ємність, залийте водою. Краще, якщо водна буде підігріта. Покладіть у сироп м’яту і дайте охолонути.
- Вичавіть з цитрусів сік. Змішайте в глечику сік і остиглий сироп та долийте спрайт.
- Подавайте в стаканах з гілочкою м’яти і скибочками лимона або апельсина. Якщо у вас є сумка-холодильник – візьміть із собою шматочки льоду та додавайте в кожну склянку.
Складові:
1 великий лимон
2 середніх апельсини
3-4 гілочки м’яти
100 мл вишневого сиропу або соку
лід в кубиках
газована вода
Приготування:
- Наріжте половинку апельсина та четверту частину лимона скибочками. З інших фруктів – вичавіть сік.
- У великій ємності змішайте вичавлений сік та вишневий сироп/сік. Додайте м’яту та лід. Залийте все газованою або звичайною питною водою за смаком.
——————————————————————————————————————
Який пікнік обходиться без алкоголю? Проте пам’ятайте кілька правил щодо вживання таких напоїв на природі. Обов’язково перекусіть перед першим прийомом алкоголю – легкі салати, закуски чи сендвічі чудово підійдуть. Віддайте перевагу неміцним напоям, наприклад, вину, сидру чи пиву. Головне правило – пам’ятайте про почуття міри: адже основна мета вашої вилазки – активний відпочинок на свіжому повітрі, спілкування з друзями, задоволення смачною їжею, а не марафон за кількістю випитого.
Складові:
червоне вино 0,7 л.
питна вода 0,7 л.
цукор 2 ст. л.
2 апельсини
1 лимон
лід
Приготування:
- Наріжте фрукти кружечками разом зі шкіркою.
- У ємність налийте вино та воду, додайте цукор і добре перемішайте. Додайте нарізані фрукти.
- Подавайте з льодом та шматочками фруктів.