Навіщо при смаженні цибулі додавати соду та цукор?

Багатьом здається, що смаження цибулі є найпростішим кулінарним завданням, з яким легко впорається навіть людина без досвіду. Однак у всіх цибуля виходить різною.

Варто розуміти, що від цього компонента багато в чому залежатиме якість цілої страви. 

Якщо додати лише одну щіпку соди, то смажена цибуля буквально зміниться. Цибуля набуде гарного кольору та дуже приємного смаку. Також сода нейтралізує специфічний запах цибулі.

Навіщо додавати цукор? А ось ця кулінарна хитрість дозволить вам балувати себе справжньою карамелізованою цибулею, що стане “родзинкою” будь-якої страви. Достатньо ввести половину чайної ложки цукру для позитивного ефекту.

Крім звичайного цукру можна також вводити тростяний та коричневий варіанти.