Також відмінно підійде для новорічного застілля торт з начинкою з цитрусових, які асоціюються зі святами.
Для його приготування знадобляться:
Для бісквіта:
- Яйця – 3 штуки
- Борошно – 1 склянка
- Цукор – 1/2 склянки
- Сода – 1 чайна ложка
Для начинки:
- Апельсини – 3 штуки
- Мандарини – 3 штуки
- Банан – 1 штука
- Ананас – 150 г
Для крему:
- Сметана нежирна – 900 г
- Цукор – 1 стакан
- Желатин – 50 г
- Ванілін – 2 г
Приготування:
- Желатин розчинити у воді, згідно з інструкцією на упаковці.
- Яйця з цукром збити в щільну піну.
- В одержану суміш поступово всипати борошно, змішане з содою.
- Тісто викласти у форму і запікати в духовці при температурі 180 градусів близько 15 хвилин.
- Отриманий бісквіт розрізати на шматочки розміром 2х2 см.
- Фрукти очистити від шкірки. Апельсини нарізати кружечками, мандарини розібрати на часточки. Банан і ананас нарізати кубиками.
- Сметану збити з цукром. Додати ванілін і желатин і ретельно перемішати.
- На дно рознімної форми викласти фрукти. На них зверху – половину бісквіта і залити все половиною крему.
- Потім знову викласти фрукти, бісквіт і крем і накрити харчовою плівкою. 10. Поставити торт в холодильник на 10-12 годин.