Салат

Сьогодні я підготувала для вас рецепт з покроковими фото дуже цікавого салату з красивою назвою “Новорічна свічка”. Він стане ідеальною закускою для зимових свят. Це дуже смачний і ніжний салат з уже став класичним поєднанням курки і чорносливу, оформлений у вигляді новорічної свічки. Заправкою для нього може бути сметана, домашній майонез або грецький йогурт. Від цього салату напевно будуть в захваті всі гості.

Складові:

– варена куряча грудка – 1 шт.,
– чорнослив – 10-12 шт.,
– яйце куряче – 2 шт. ,
– сир твердий – 150 г,
– картопля варена – 1 шт.,
– гриби печериці варені – 100 г,
– часник – 1 зубчик,
– болгарський перець для прикраси,
– заправка – майонез, сметана або грецький йогурт.

Приготування:

1. Варену курячу грудку розрізаємо на шматочки і руками рвемо на волокна.
2. Чорнослив ріжемо на четвертинки.
3. Сир тремо на крупній тертці.
4. Додаємо варену картоплю і білки яєць.
5. До обраної заправці додаємо 1 невеликий зубчик часнику, пропущеного через прес. Заправляємо салат і розмішуємо, приправивши за смаком.
6. Укладаємо салат порційно в високі келихи без ніжки.
7. Робимо полум’я для свічки: вирізаємо шматочки потрібної форми з червоного (жовтого або оранжевого) перцю, а гніт робимо з шматочка чорносливу.
8. Тертим жовтком посипаємо кожну порцію салату, імітуючи віск свічки. Зверху встановлюємо шматочки перцю у вигляді вогню. Салат можна подавати до столу.

Смачного!