Перед вживанням огірків багато людей позбавляють плоди від шкірки. І дарма, адже саме в цій частині огірка міститься значна частина корисних компонентів. У першу чергу йдеться про клітковину та антиоксиданти.
Огірок, позбавлений зовнішньої оболонки, не такий корисний, як неочищений плід. Іншими словами, огірок краще вживати зі шкіркою. Але є певні нюанси, на які варто звернути увагу.
Як правильно підготувати огірки до вживання?
Отже, ми дійшли висновку, що неочищені огірки корисніші за очищені, оскільки шкірка є гарним джерелом важливих для людського організму сполук. Але слід пам’ятати у тому, що зовнішня оболонка плоду то, можливо забруднена.
Тому, перед вживанням огірків їх треба ретельно вимити. При цьому бажано використати саме теплу воду.
У якому разі огірки треба чистити?
Якщо йдеться про ранні огірки, їх варто позбавити від шкірки. Справа в тому, що в зовнішній оболонці таких плодів можуть бути небезпечні для організму речовини – нітрати.