Паска в мультиварці виходить не менш смачною, ніж приготована за традиційним рецептом паска у духовці. Ваша кухонна помічниця стане в нагоді, щоб паски в мультиварці вийшли смачними, ніжними, пишними і гарними.
Записуйте рецепт паски в мультиварці, та зустрічайте Великдень 2019 з радістю у колі сім’ї за смачним святковим столом!
Складові:
для тіста:
- 650 г. борошна
- 2 яйця і 2 яєчних жовтки
- 250 мл. молока
- 100 г. вершкового масла
- 150 г. цукру
- 10 г. ванільного цукру
- 200 г. ізюму
- 10 г. сухих дріжджів
- щіпка солі
для глазурі:
- 2 яєчних білка
- 100 г. цукрової пудри
- 0,5 ч. ложки лимонного соку
Приготування:
1). Розведіть дріжджі в теплому (не гарячому!) молоці та залиште на 20 хвилин до появи пінної шапочки.
2). Борошно просійте через сито. Додайте у молочно-дріжджову суміш 1 склянку борошна, перемішайте, накрийте серветкою і залиште опару на півгодини в теплому місці.
3). Яйця та жовтки розітріть з цукром і ванільним цукром. До опари додайте яєчну суміш, м’яке вершкове масло і гарненько перемішайте. Відокремте 1 склянку борошна, а решту змішайте з сіллю, поступово всипайте в опару і замісіть тісто. Накрийте його серветкою і залиште підходити ще на 1 годину.
4). Ізюм помийте, висушіть і обваляйте у борошні, щоб він рівномірно розподілився в пасці.
5). Осадіть тісто, що піднялося, і додайте у нього ізюм. Трохи вимісіть тісто з ізюмом, накрийте і залиште піднятися ще на 1 годину.
6). Чашу мультиварки змастіть вершковим маслом і виберіть режим “Підігрів” на 15 хвилин. Помістіть тісто паски в чашу, накрийте її, потім вимкніть мультиварку і залиште тісто на 40-60 хвилин, щоб воно піднялося.
7). Виберіть режим “Випічка” на 45 хвилин. І ще раз на 45 хвилин. Перевірити паску можна дерев’яною паличкою.
8). Поки випікається паска в мультиварці, приготуйте глазур. Збийте до густоти білок із цукровою пудрою і лимонним соком.
9). Дайте пасці охолонути і зверху прикрасьте її глазур’ю. Найсмачніша паска в мультиварці готова!
Смачного!