Складові:
- Борошно – 425 г.
- Цукрова пудра – 100 г.
- Масло – 125 г.
- Мед – 100 г.
- Велике яйце – 1 шт.
- Жовток – 1 шт.
- Сода – ½ ч. л.
- Кориця – ½ ч. л.
- Мелений сухий імбир – ½ ч. л.
Приготування:
- Розбийте у миску 1 яйце і 1 жовток. Туди додайте 125 г. масла і цукрову пудру.
- До суміші додайте мед, дрібку солі, корицю, мелений сухий імбир та 1 ст. л. молока. Викладіть усю масу в блендер та ретельно перемішайте.
- Під час замішування додайте пів чайної ложки соди.
- Після того, як маса буде доведена до однорідної консистенції, всипте борошно і вимісіть тісто.
- Готове тісто викладіть на пергамент та розкатайте товщиною у 5 мм.
- Виріжіть з тіста сердечка, зірочки, ведмедиків тощо.
- Перекладіть пергамент с печивом на деко.
- Кулінарним пензликом або звичайним ватним спонжиком змастіть печиво яєчною сумішшю (збийте 1 яйце та дрібку солі). Завдяки яєчній суміші печиво гарно блистітиме.
- Випікайте печиво у духовці при 180 градусах до рум’яного кольору печива.
Готове печиво ви можете прикрасити вершковим кремом, безе, глазурованими перлинками тощо.