Рис за 5 хвилин для салатів, голубців та начинок. Секрет приготування

Рис любить багато хто. Як сам по собі, так і як начинка, скажімо, для голубців, або для салатів чи для гарніру. Є секрет, який допоможе без зайвих зусиль і дуже швидко приготувати рис.

Часу у вас за такого підходу процедура займе не більше п’яти хвилин. Трохи більше – 7 хвилин – якщо готуємо для салатів та гарніру.

Нам знадобляться 100 грамів рису, 150 мл окропу та сіль (за смаком). Перше, що робимо, кілька разів промиваємо рис під проточною водою.

Далі відправляємо його в посуд, бажано, у глибоку чашку. Заливаємо окропом і додаємо сіль. Перемішуємо.

Потім ставимо чашку в мікрохвильову піч. На п’ять хвилин. Виставляємо максимальну потужність. Не забудьте ємність із рисом накрити тарілкою.

На виході рис для начинки вийде напівсирим, але так і має бути. Цілком готовий він буде вже безпосередньо в голубцях чи перцях.

Якщо готуємо рис для салату або на гарнір, то час приготування в мікрохвильовій печі збільшимо на 2 хвилину, тобто поставимо 7 хвилин.

Якщо хочемо отримати розсипчастий рис, промиємо його, відкинувши на друшляк.