Салати на Новий рік 2020 – не обмежуються вибором між Олів’є та Мімозою. Ці салати хіба що нагадують нам радянське минуле, а потім відгукуються невдалим поєднанням майонезу із рибою. Але ж на вулиці вже наступає 2020 рік! І якщо Ви хочете змінити своє життя на краще в майбутньому році, то раджу почати саме із їжі.
Адже їжа впливає на ваше здоров’я та настрій. Тож Новий 2020 Рік пропоную зустріти в компанії із хорошими друзями та близькими, а також смакуючи неймовірно смачні та корисні салати! Ви колись задумувались про поєднання мандаринів з буряком чи хотіли би скуштувати смачний та яскравий вінегрет, який приготований по-новому? Ото ж пропоную 5 самих цікавих та оригінальних новорічних рецептів.
Салати на Новий рік 2020 – “Креветки і авокадо”
Складові:[/caption]
- 1 авокадо,
- 2 помідори,
- 300 г креветок,
- листя зеленого салату,
- 1 ст. ложка оливкової олії,
- 1 ст. ложка лимонного соку,
- сіль за смаком.
Приготування:
Креветки відвари у підсоленій воді до готовності.
Помідори наріж скибочками.
Авокадо почисти, видали кісточку, наріж шматочками.
Зелений салат порви руками, виклади на тарілку. Зверху – овочі та креветки.
Для заправки змішай олію, лимонний сік, посоли, поперчи і полий салат.
Салати на Новий рік 2020 – “Нісуаз”

- 1 пучок листя салату,
- 10 помідор чері,
- 2 картоплини,
- 8 перепелиних яєць,
- 100 г оливок без кісточок,
- 150 г консервованого тунця,
- 200 г зеленої стручкової квасолі,
- 5 ст. ложок оливкової олії,
- 1 зубок часнику,
- 2 ч. ложки гірчиці,
- 1 ст. ложка лимонного соку,
- базилік,
- чорний мелений перець за смаком,
- сіль за смаком.
Приготування:
Змішай оливкову олію, давлений часник, гірчицю, лимонний сік, спеції, сіль і залиш заправку настоюватися.
Звари картоплю у мундирах і крупно поріж.
Звари круто перепелині яйця і поріж на половинки.
Стручкову квасолю відвари в підсоленій воді 3-5 хвилин, відкинь на друшляк, обполосни холодною водою і крупно поріж.
Помідори чері розріж на половинки.
Листя салату порви руками і виклади на блюдо. На салат виклади картоплю, помідори чері, квасолю, оливки і перепелині яйця.
Потім виклади консервований тунець, полий салат приготовленою заправкою і прикрась базиліком.
Салати на Новий рік 2020 – “Зимова ніжність”
Складові:
- 1 банка сайри у власному соку або олії,
- 2 яйця,
- 100 г плавленого сиру,
- 1 огірок,
- 100 г кураги,
- зелень,
- 2 ст. ложки майонезу,
- сіль за смаком.
Приготування:
Звари яйця круто, остуди і відокрем білки від жовтків.
Розімни виделкою сайру.
Додай жовтки і розмішай до одержання однорідної маси.
Огірок і курагу дрібно поріж. Подрібни зелень.
З’єднай рибну масу, огірок, курагу, зелень, посоли і ретельно перемішай.
З отриманої маси зроби однакові кульки, невеликі за розміром.
Білок і плавлений сир натри на дрібній тертці.
Кульки змаж майонезом і обваляй у натертому яйці та сирі.
Готові кульки виклади на блюдо, прикрась свіжою зеленню.
Салати на Новий рік 2020 – “Гострий буряковий салат по-корейськи”
Складові:
- 700 г буряка
- 3 зубки часнику,
- 100 мл олії,
- 5 ст. ложок 9%-го оцту,
- 0,5 ч. ложки паприки меленої,
- 0,5 ч. ложки коріандру меленого,
- перець червоний мелений за смаком,
- сіль за смаком.
Приготування:
Буряк почисти і натри на крупній тертці.
Часник пропусти через часничницю або потри на дрібній тертці.
З’єднай буряк із часником, додай оцет і сіль.
Постав овочі на водяну баню і вари 25-30 хвилин.
Потім зніми буряк із вогню і додай спеції.
Розігрій на сковороді олію, але не кип’яти її. Залий буряк розпеченою олією і перемішай.
Помісти буряк під гніт і, коли охолоне, постав у холодильник на 1 день.
Салати на Новий рік 2020 – “Грушево-спаржева фантазія”
Складові:
- 3 груші,
- 1 грейпфрут,
- 100 г спаржі,
- 150 г листового буряка мангольд,
- 100 г сиру з пліснявою,
- 20 г вершкового масла,
- 30 мл оливкової олії,
- 2 ст. ложки грушевого соку,
- 1 ч. ложка лимонного соку,
- 30 мл винного оцту,
- цукор за смаком,
- сіль за смаком.
Приготування:
Налий у каструльку воду, коли вона закипить, додай у воду сіль, вершкове масло, цукор, лимонний сік і спаржу. Провари приблизно 15 хвилин, дістань із бульйону й остуди спаржу.
Наріж великими скибочками грушу, видали серцевину і обсмаж на сковороді-гриль без олії кілька хвилин. Груші будуть готові, коли на зрізах з’являться характерні для сковороди-гриль рум’яні смужки.
Грейпфрут очисти від шкірки і плівок, та вичавити сік.
Змішай 100 грамів спаржевого бульйону, з соком груші і грейпфрута, винним оцтом, оливковою олією. Додай за смаком сіль і перець і трохи провари.
Буряк розбери на листочки. Покриши сир. Змішай усі інгредієнти і полий салат соусом.
Смачного!