Багато людей прагнуть зменшити споживання цукру. Тому і в приготуванні десертів шукають альтернативу цукру. Недавно я дізналась, що невелика кількість бурякового соку творить дива. Буряк має природній солод, який чудово розкривається при нагріванні. Усього 2-3 столові ложки свіжого соку замінюють столову ложку цукру. Тому, якщо говорити про приготування млинців, то буряковий сік чудово може замінити цукор.
Буряковий сік надає млинцям ніжного рожево-золотистого відтінку. Колір виходить апетитним та природним. Смак млинців стає глибшим та трохи карамельним. Зникає нудотність, характерна для страв із великою кількістю цукру.
Буряковий сік чудово поєднується з традиційними інгредієнтами. Він не конфліктує з молоком, кефіром чи яйцями.
Важливо використовувати свіжий сік, а не магазинний або варений. Термічно оброблений буряк втрачає частину своєї солодощі та аромату.
Для приготування соку сирі буряки дрібно натирають та віджимають через марлю. Отриманий сік одразу вливають у рідку основу тіста. Його ретельно перемішують із молоком або іншою рідиною перед додаванням борошна.
Буряковий сік не впливає на консистенцію готового тіста. Млинці зберігають ідеальну пластичність та легко перевертаються на сковороді. Готові млинці мають приємний, ледь вловимий суничний присмак. Він доповнює класичний смак, не перебиваючи його. Цей інгредієнт додає порцію корисних мікроелементів у звичну страву. Буряк містить бетаїн та природні антиоксиданти.
Цей лайфхак з буряковим соком оцінять прихильники здорового харчування та любителі кулінарних експериментів, а також діти! Млинці виходять гарними, смачними та менш калорійними. Пропоную п’ять способів, як загортити млинці з начинкою.