Дуже багато людей люблять кукурудзу за її ніжний та приємний смак та аромат, ні з чим незрівнянний привабливий зовнішній вигляд. Її смак не схожий на інший продукт. Він залежить від сорту. А корисні властивості вареної кукурудзи просто величезні для організму. Пропоную Вам рецепт кукурудзи, запеченої у фользі.
Часто люди цікавляться тим, яку користь та шкоду для здоров’я кукурудза несе у вареному та консервованому вигляді, адже це улюблений продукт більшості людей.
Кажуть, що кукурудзу їдять у всьому світі вже понад 12 000 років. Але давно розмір качана становив всього 4 сантиметри. Кукурудза, з якої ми так добре знайомі сьогодні, потрапила в Росію вже в XVII столітті і з того часу активно вирощується як злакова трав’яниста культура.
Вона не вважається овочом та величезний плюс цієї рослини в тому, що навіть якщо при його вирощуванні застосовувалися добрива та хімікати, вони не відкладаються в качанах. Саме тому цей продукт, як і гречку, називають екологічно чистим.
Які вітаміни в кукурудзі?
Цей прекрасний злаковий містить безліч різноманітних вітамінів і мікроелементів, які необхідні для функціонування людського організму, а оскільки є органічними, чудово засвоюються в ньому, покращуючи як стан внутрішніх органів, так і зовнішній фізичний вигляд.
Якщо ви дуже любите цей чудовий продукт, вам буде цікаво та корисно знати, які вітаміни у вареній кукурудзі залишаються після термообробки. Це вітамін А (0,3 мг), В1 (0,4 мг), В2 (0,1 мг), В3 (0,7 мг), В4 (71 мг), В6 (0,5 мг), В9 (46 мкг), С (7 мг), Е (5,5 мг), Н (21 мкг), РР (2,1 мг), а: (0,5 мг), калій (270 мг), фосфор (301 мг), титан (28 мкг), нікель (84 мкг), мідь (290 мкг), олово (29 мкг), сірка (114 мкг), цинк (1730 мкг), хлор (5 ванадій (93 мкг), алюміній (440 мкг), бор (270 мкг), кальцій (46 мг).
Це дуже хороший дієтичний продукт, у вареній кукурудзі ккал на 100 г всього 86. Ще племена Стародавньої Мексики широко застосовували кукурудзу в побуті, і тому вона вважається найдавнішим із злаків і єдиним у роді “кукурудза”.
Не можна недооцінювати корисні властивості вареної кукурудзи, адже цей продукт сприятливо впливає на нервову систему, допомагає при подагрі, невралгії, хворобах печінки, епілепсії, нефриті. Як нещодавно з’ясували вчені, у складі злаку є пектин – речовина, яка здатна боротися з пухлинами.
Спортсменам, дітям, вагітним рекомендують частіше їсти кукурудзу у відвареному вигляді, сиром, кукурудзяні каші та пластівці. Адже це незамінний продукт, який чудово засвоюється організмом та підходить абсолютно всім.