Складові:
- Яйця – 5 шт.
- Вершки – 60 мл.
- Цукрова пудра – 60 г.
- Чорний шоколад – 200 г.
- Вершкове масло – 20 г.
Приготування:
- Поставте шоколад на водяну баню.
- Розділіть усі яйця на білки та жовтки.
- Збивайте жовтки за допомогою блендера, доки суміш не набуде приємного жовто-білого кольору.
- Постійно помішуючи, до розтопленого шоколаду додайте вершки.
- Ретельно пермішуючи, вливайте до шоколадної суміші збиті жовтки. Ні в якому випадку не доводьте шоколадну суміш до високої температури.
- Зніміть шоколад з водяної бані. Збийте білки блендером. Щоб білки краще збивались, необхідно, аби вони були холодними. Також можна додати до них дрібку солі.
- Додайте шоколадну суміш до збитих білків та ретельно перемішайте.
- Готову масу вилийте у формочки і запікайте в духовці, розігрітій до 200 градусів 10-15 хв.
Обов’язково подавайте шоколадне суфле гарячим, інакше воно опуститься. Для вишуканої подачі покладіть на суфле кульку морозива та листочок м’яти.
Смачного!