Інгредієнти:
яйця 2 шт.
цукор 200 – 250 г.
кефір 200 г.
соняшникова олія 100 г.
сода 0,5 ч. л.
ванілін
какао – порошок 2,5 – 3 ст. л.
борошно 250 г.
горіхи до смаку
Приготування:
Кефір перемішати з содою та залишити на 10 хвилин. Потім з’єднати його з олією, яйцями і цукром, та збити.
Борошно перемішати з розпушувачем, ваніліном, какао – порошком і просіяти в рідку частину тесту. Перемішати вручну або міксером. Добавити горіхи.
Далі викладає в форми (приблизно половину форми) та випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів. Прикрашаємо глазур’ю.
Замість горіхів можна добавити курагу, ізюм, мак і т.п. Або ж зробити кекси з начинкою (згущонка, сир, крем), тоді потрібно в форму покласти частину тіста, далі начинку, і зверху накрити тістом.