Скільки варити свіжу кукурудзу?

Купуючи свіжу кукурудзу, уточніть, який сорт вам дістався. Від цього залежить час її варіння. Наприклад, голландським видам достатньо 20-25 хвилин, щоб зваритися до повної готовності, а деяким – 1,5 години.

Додавання солі або цукру у воду для варіння ніяк не покращить смакові якості качанів, тому краще запитуйте назву сортів і запам’ятайте, який з них більше сподобається. Рекомендуємо вибирати, знову ж таки, голландку. Зберігайте в холодильнику куплену кукурудзу не більше тьох днів, потім її корисні властивості помітно знижуються.

Якщо ви цікавитеся, як варити свіжу кукурудзу, очистіть качан від листя, обріжте ніжку і покладіть на дно каструлі стільки, скільки влізе, шарами. Залиште не менше 7-10 см вільного місця нагорі. Залийте водою. Накрийте кришкою і засічіть після закипання від 20 хвилин до 1,5 години. Перевірте зерна на готовність, протикаючи їх вилкою (мають легко лопатися).