Сливи люблять багато людей, я є в тому числі. Завжди з нетерпінням чекаю осені, щоб слив було багато і можна було ними смакувати без обмежень. Вони не тільки мають яскравий смак та ніжний аромат, що робить їх апетитними, але також сливи дуже корисні для здоров’я.
Важливу роль сливи відіграють для стабілізації роботи шлунково-кишкового тракту. Крім цього, у сливах є антиоксиданти, які перешкоджають старінню організму.
В сливах є багато вітамінів – A, C, K, вітаміни групи B (B1, B2, B6, PP, фолієва кислота), а також вітамін Е.
Допомагають сливи покращити пам’ять. А також є корисними для роботи печінки.
Але не можна забувати про мінуси. Якщо у людини є проблеми зі шлунком, наприклад, у неї діарея, підвищена кислотність, гастрит і так далі, то від слив краще відмовитись чи є їх у дуже обмеженій кількості. У разі діабету або ожиріння теж необхідно виявити обережність.
Зі слив можна приготувати багато різних смаколиків. З них готують запіканки, пироги, також роблять варення, повидло, джеми, сиропи та багато іншого. Я пропоную приготувати пиріг зі сливами, який получається соковитий та смачний.