Інгредієнти:
На тісто:
– 1 склянка цукру
– 3 яйця
– 3 ст.л. меду
– 50 г. масла
– 2 ч.л. соди (без «чубчика»)
– 4 склянки борошна
На крем:
– 0,5 літри сметани
– 1 склянка цукру
– 300 грамів домашнього сиру
– 300 грамів чорносливу
Приготування:
Яйця збити з цукром до однорідної маси, додати мед, масло та соду, та варити на паровій бані протягом 30 хв. постійно помішуючи і не даючи закипіти.
Зняти з вогню і до готового тіста додавати по трохи борошно вимішуючи.
Орієнтовно піде 2,5-3 склянки. Має утворитись однорідне тісто чимось подібне на карамель, замішувати ще теплим. Решти борошна якраз вистачить для розкатування коржів та підмішування рештків тіста ( вони будуть після обрізання розкатаного тіста під розмір дека).
Все тісто відразу поділити на орієнтовну кількість порцій ( у мене були коржі розміром 30х50, 6 штук – себто 5 шматків і 1 з рештків). Коржі розкатувати тонкі, чим тонші тим кращі, орієнтовно 2-3 мм. Вирізати по формі та викласти на щедро посипане борошном деко. Якщо будуть якісь нерівності – обережно розправте пальцями безпосередньо на декові. Випікати корж протягом 5 хвилин при 170-180 градусів. Готові коржі будуть тверді та ламкі, але після перемазування кремом відразу відмякнуть.
Переносити коржі на форму найкраще намотуючи їх на качалку.
Для крему сир перетерти блендером в однорідну масу (якщо сухий – додайте ложку рідкої сметани). Сметану збийте з цукром до консистенції густого крему. Додайте сир і перемішайте. Чорнослив промити гарячою водою та порізати дрібними шматочками.
Коржі змащувати кремом та щедро посипати чорносливом.
Зверху змастити кремом та засипати кокосовою стружкою, або ж декорувати за власним смаком. Дато хоча б ніч постояти при кімнатній температурі. Далі – зберігати в холодильнику. Особливо смачний на 2-3 день, коли добряче пропитається.
Джерело: http://kosholka.blogspot.com/