Складові
- Вода 2/3 стакана
- Сухі дрожджі 1 ч. л.
- Мука 2 стакана
- Сіль 1 ч. л.
- Оливкова олія 1 ст. л.
Приготування
1Залийте дріжджі теплою водою і добре розмішайте, щоб не залишилося грудочок. У миску додайте борошно, сіль і розведені дріжджі. Замісити тісто.
2Перекладіть тісто на суху, посипану борошном поверхню, і вимішують, додаючи за потребою борошно, близько 10 хвилин поки – тісто має стати м’яким і еластичним.
3Змастіть тісто з усіх боків оливковою олією і покладіть в чисту велику миску. Накрийте харчової плівкою і поставте в тепле, без протягів, місце на 1,5 години – тісто має збільшитися приблизно в 2 рази.
4Розімніть тісто кулаками, розділити на 2 однакових частини і сформуйте кулі. Покладіть кулі тесту на присипану борошном поверхню, накрийте харчовою плівкою і залиште на 60 хвилин.
5Руками розтягніть тісто до шару потрібної товщини. Викладіть начинку і відправте в нагріту до 180-200 градусів духовку приблизно на 10 хвилин.
Поради
1Обов’язково просівають борошно – це наситить її киснем і зробить тісто м’яким і повітряним.
2Для тіста використовуйте тільки якісні дріжджі, інакше тісто погано підніметься і буде мати неприємний пивний запах.
3Дріжджове тісто не терпить протягів, так що ретельно закрийте всі двері і вікна.
4Для приготування використовуйте холодну, але не крижану воду – так тісто буде м’яким і еластичним.
5Тісто для піци потрібно не розгортати, а акуратно розтягувати руками від середини до країв.
6Краї коржа робіть трохи товщі для бортиків.
Щоб тісто не прилипло до форми, змастіть її рослинним маслом і злегка присипте борошном.