Інгредієнти:
Тісто:
цукор -1 стакан
вершкове масло-1 ст.л.
сметана -1 стакан
борошно – 3 склянки
какао – 2 ст. л.
сода – 0,5 ч.л. погашеної оцтом
Крем:
500 мл. молока
1 яйце
1 склянка цукру
ванілін
3 ст. л. борошна
200 г. розм’якшеного вершкового масла
2 ст. л. какао
Приготування:
1. Коржі.
Цукор розтерти з розм’якшеним маслом, додати сметану, борошно з содою -замісити тісто.Розділити тісто на 2 частини, додати в одну какао. Все тісто розділити на 6 частин, розкачати коржі (3 білих і 3 шоколадних) випікати при високій температурі по 5 -10 хвилин.
2. Крем.
Все крім масла і какао перемішати та варити на повільному вогні, постійно помішуючи до загустіння. Потім крем повністю остудити.
Збити розм’якшене вершкове масло з какао. Продовжувати збивати, додавати невеликими порціями заварний крем.
Промазати коржі і боки торта. Прикрасити за бажанням.
Поставити на ніч у холодильник.