Складові:
– 1 яйце
– 1 склянка цукру
– 1 склянка сметани
– 1/2 ч. Ложки гашеного оцтом соди
– 1,5 склянки борошна
– 1/2 пачки какао (стандартна 200 гр)
Приготування:
1. Всі складові добре перемішати.
2. Викласти в змащену маслом і обсипану панірувальними сухарями або борошном форму.
3. Випікати в не гарячій духовці 35-40 хвилин.
4. Готовий торт розрізаємо на 2-3 коржа і кожен змащуємо кремом:
Є два варіанта:
1) масляний “трюфельний” – 200 гр вершкового масла і 1/2 склянки згущеного молока, збити і додати 1/2 пачки какао, добре вимішати.
2) сметанний кавовий – 1 склянка сметани змішати з 1 склянкою цукру, додати за смаком розчинна кава і прогріти, помішуючи, довести до кипіння, але не кип’ятити, додати 50 г вершкового масла. Крем добре збити.
5. Верх пориваємо глазур’ю: 1 ст. ложка какао, 1 ст. ложка сметани, 1 ст. ложка цукру, 1 ст. ложка вершкового масла – все розігріти, добре розтерти до однорідної консистенції і швидко залити торт.