Урожай кабачків дивує навіть недосвідчених городників, і якщо їх не встигати збирати, вони переростуть і стануть уже не такими апетитними. Існує дуже смачний та корисний десерт – цукати з кабачків.
Для приготування потрібно:
1 кабачок;
ягоди (вишня чи черешня) чи фрукти (цитрусові);
2 склянки цукру.
Приготування:
Кабачок потрібно очистити від шкірки та насіння, а м’якоть нарізати тонкими скибочками або середніми кубиками. Слід врахувати, що готові цукати зменшаться у розмірі в 2 або більше разів. Потім засипаємо цукор кабачок і залишаємо на ніч, щоб овоч пустив сік.
В якості ароматизатора, барвника та смакової добавки можна використовувати фрукти та ягоди.
На 1 кабачок потрібно 2 апельсина або 1 склянку вишні. Фрукти чи ягоди змішують із кабачками, коли вони пустять сік.
Цитрусові потрібно очистити від цедри і вичавити сік в овоч, м’якуш теж можна кинути варитися в кабачки. Але простіше готувати з вишнею. Добавивши ягоди, доводимо суміш до кипіння та варимо 5 хвилин на слабкому вогні.
Кабачок повинен залишитися цілим, але і весь просочитися сиропом.
Знімаємо із плити. Даємо повністю охолонути. Повторюємо процедуру і уварюємо, поки сиропу не залишиться зовсім трохи.
Потім відкидаємо майбутні цукати на друшляк, сушимо при 40 градусах (за допомогою сушарки це зручніше), при необхідності посипаємо цукровою пудрою або крохмалем. Зберігаємо у скляних банках.
Смачного!