Варіння рису – процес не такий простий, як здається. Якби все було так просто, то завжди виходив би ідеально розсипчастий рис, але, на жаль, кожен другий раз виходить злипла каша або незрозуміла жижа.
Щоб рис вийшов розсипчастим, потрібно вибирати пропарені довгозернисті сорти. Чим більше зернят, тим менше води вони вберуть і менше розбухнуть. Рис потрібно ретельно промити до повної прозорості води.
Тепер потрібно розібратися із пропорціями. Оптимальний обсяг води для варіння рису – 3 склянки води на 1 склянку рису.
В яку воду кидати рис?
А тепер відповімо на головне запитання – в яку воду кидати рис? Якщо кинути рис у киплячу воду, то він більше розварюватиметься.
Важливо кидати рис у холодну воду, тоді він не перетвориться на злиплу кашу під час варіння. Варити рис потрібно із напівзакритою кришкою на мінімальному вогні.
Коли рис приготувався, залишаємо його остигати з закритою кришкою.