Все, що потрібно знати про користь та шкоду винограду

І виноград, і родзинки набагато смачніші, якщо в ньому немає кісточок. Однак, крім смаку, варто подумати про корисні властивості ягід. Нерідко експерти дорікають тим, хто їсть виноград без кісточок, говорячи про те, що в них є чимало корисних речовин.

Корисний будь-який сорт винограду за рахунок вітамінів та антиоксидантів, що запобігають передчасному старінню, запальним процесам, утворенню тромбів і зберігають зір.

Найбільш насиченими антиоксидантами є темні та червоні сорти винограду.

Про кісточки та апендицит

Деякі стверджують, що вживання винограду з кісточками може спричинити розвиток апендициту. Але це міф, відповідають дієтологи.

Вживання винограду із кісточками принесе більше користі організму. Але для цього необхідно ретельно пережовувати кісточки.

Цілісну кісточку організм не може перетравити, а корисні речовини, що містяться в ній, не засвоюються.