Як перетворити стару кукурудзу на соковиту та смачну?

Ідеальна кукурудза має відрізнятися м’якістю, соковитістю та наявністю легкого солодкого присмаку. А що робити гурману, якому не вдалося купити молоді качани? Як зробити в тому випадку, якщо кукурудза виявилася старою?

На щастя, домогтися того, щоб такі качани не набули надмірної твердості в результаті варіння, дуже просто. Достатньо правильно підготувати кукурудзу, що перезріла, до термічної обробки.

Чим залити стару кукурудзу перед варінням?

Спочатку качани необхідно очистити від листя. Потім кукурудзу треба покласти в глибоку, але не дуже широку ємність і залити молоком, розбавленим простою водою (на один об’єм білого напою повинен бути один об’єм прозорої рідини). У такій суміші качани повинні полежати 4 години.

Після завершення процедури треба зварити кукурудзу стандартним чином. Якщо йдеться про стару кукурудзу, то обробка в окропі повинна тривати півтори-дві години. Дозрілі качани можна варити півгодини, а молоді – 20 хвилин.

Готову страву можна натерти не тільки сіллю, але і розм’якшеним вершковим маслом: вийде ще смачніше і м’якше.