На відміну від чаю та кави, в какао міститься дуже невелика кількість кофеїну, що при правильному приготуванні дозволить уникнути побічних реакцій. Адже какао – не тільки смачний, а й корисний напій як для малюків від 2-х років, так і для мам.

Здавалося б, що особливого у приготуванні цього смачного напою? Розчини собі порошок какао у гарячій воді та пий на здоров’я. Але! Щоб какао вийшло смачним, ніжним, ароматним і давало заряд бадьорості – краще готувати його на молоці, а не на воді!

Рецепт приготування какао:

  1. Для приготування напою з какао-порошку потрібно молоко чи вода.
  2. Для приготування 1 літра какао довести до кипіння 1 літр молока.
  3. Какао-порошок потрібно перемішати з цукром та розвести невеликою кількістю холодного молока/води. В окремому посуді (наприклад, у великій склянці) розвести гарячим молоком 5 десертних ложок какао та 5 чайних ложок цукру таким чином, щоб вийшла густа кашкоподібна маса.
  4. Закип’ятивши молоко/воду, додати туди розведене какао. Знову довести до кипіння, не забуваючи помішувати.

Какао можна пити як холодним, і гарячим. Подавати какао найкраще з не надто солодкою випічкою (бісквітом, печивом).

Какао рекомендується використовувати для посиленого харчування, наприклад, після виснажливої ​​хвороби. Тоді напій збагачують яєчними жовтками: жовтки слід розтерти із цукром, далі додати туди теплу какао; напій нагріти, але не доводити до кипіння, і збити віночком. Смакота готова!

Вранці какао добавить бадьорості та зарядить енергією, увечері можна випити чашечку какао для підняття настрою. Як говорилося вище, какао можна давати дітям старше 2 років у кількості не більше 50 мл на день і 4 чашок на тиждень. Найкраще готувати його на сніданок. Воно буде доречним, якщо з ранку дитина погано їсть. Можна як десерт запропонувати до какао мед із сухофруктами.