Солодкий хрускіт свіжої кукурудзи триває недовго. З кожною хвилиною після знімання качана солодкість швидко і вперто перетворюється на крохмаль. Ось кілька порад, як швидко приготувати качани солодкої кукурудзи.
Доведіть воду у каструлі до кипіння. Посудина повинна бути великою, щоб відразу вмістити всі качани. Додайте качани кукурудзи, накрийте кришкою та вимкніть вогонь. Через дві хвилини зерна кукурудзи стануть гарячими та майже м’якими. Через чотири хвилини у вас будуть готові відварені качани кукурудзи. Так як вогонь вимкнений, ви можете залишити качани у воді на більш тривалий термін, якщо ви чимось зайняті. Не соліть воду, якщо не хочете, щоб зерно стало твердим. Вийміть качани з води і розкладіть на чистому кухонному рушнику (краще паперовому) для просушки.
Подавайте відразу, поливши розтопленим вершковим маслом. Сіль та перець подайте окремо.
Як зробити парену кукурудзу?
Багато людей вважають за краще парену, а не варену кукурудзу.
У велику каструлю налити воду заввишки 5 см, довести до кипіння. Опустити друшляк у каструлю так, щоб дно його було близько до води, але не торкалося її. Скласти кукурудзу в друшляк, накрити каструлю кришкою і дати кипіти воді, кукурудза повинна стати м’якою.
Наскільки? На власний смак. Зазвичай це вимагає від 3 до 5 хвилин. Подавайте негайно з великою кількістю вершкового масла, солі та перцю. Поставте на стіл лимонний сік та порошок перцю чилі. Нехай кожен любитель кукурудзи заправить блюдо на свій смак.
Як смажити кукурудзу?
Смажені на грилі зерна кукурудзи набувають додаткової насолоди. Ви можете смажити качани в листі покриття. А можна зняти все покриття, змастити початок вершковим маслом, що розтанула, і смажити на решітці на середньому вогні. Середній вогонь гриля – це, коли ви можете тримати свою руку над гратами гриля на висоті 5 см протягом 3-4 секунд. І смажте качани. Через 15 хвилин вони злегка охоплять та стануть м’якими. Можна їсти без жодних добавок. Можна ще помазати олією, збризкати соком лайма, або додати зерна в овочевий салат.
Трав’яна олія для солодкої кукурудзи
Складові:
– Чотири столові ложки м’якої несолоної олії;
– Дві столові ложки будь-якої пряної зелені або суміші трав (зелень помити, обсушити, дрібно порубати);
– Дрібка солі.
Приготування:
Помістити м’яку олію у маленьку миску. Додати зелень та сіль (за бажанням). Змішувати все за допомогою вилки до однорідності маси. Перекладіть олію у спеціальний посуд, охолодіть і тримайте у холодильнику. Для тривалого зберігання можна загорнути олію у фольгу та заморозити.
Відварена кукурудза із трав’яним маслом
Складові:
– 8 качанів кукурудзи (зняти листя, промити, обсушити);
– Трав’яна олія.
Приготування:
Спочатку приготуйте трав’яну олію або дістаньте її з холодильника. Доведіть до кипіння воду у великій каструлі, додайте туди качани кукурудзи та готуйте протягом 3-5 хвилин. Чим свіжіше качани, тим менше їх варити. Свіжість – це кількість хвилин або годин з моменту знімання їх із рослини. Вийміть кукурудзу обережно із каструлі, покладіть на блюдо. Поверх кукурудзи покладіть підталу олію і подавайте на стіл.
Якщо використовувати сучасне харчове обладнання, кукурудзу можна готувати за цікавими рецептами не лише вдома, а й для різноманітності асортименту страв у різних точках, де можна швидко та ситно поїсти.