Освіжаючі цукерки з винограду, які зберігаються дуже довго, можна зробити запас навіть на зиму. Подати кондитерський виріб домашнього виробництва можна як десерт або з шампанським.
Потрібно лише два інгредієнти: виноград (0,4 кг), цукрова пудра (за смаком). Ягоди краще вибирати без кісточок.
Для початку потрібно зняти шкірку з винограду, не торкнувшись м’якоть. Далі беруть лист, який застилають папером для випічки і посипають його цукровою пудрою.
Потім викладають виноград і посипають цукровою пудрою зверху. Ягоди потрібно ґрунтовно обваляти у цьому солодкому інгредієнті.
Потім ставлять виноград у морозилку до повного застигання. На це потрібно в середньому 3 години. Після заморожування цукерки розкладають контейнерами і знову відправляють в морозильну камеру, але вже на зберігання.