Віддайте перевагу голландському сорту, адже він не тільки швидко вариться, але й найсолодший з усіх, що на даний момент існують у світі. Зернятка залишаються соковитими і м’якими після варіння і лопаються прямо в роті. Така кукурудза буде найсмачнішою. З цього сорту добре готувати кукурудзу, запечену у фользі.
При виборі качанів, зверніть увагу на їх розташування: зернятка повинні щільно прилягати одне до одного, бути щільними та надутими, протикатися нігтем повинні легко і випускати при цьому сік. Колір зерен може бути кремово-жовтий, але не жовто-жовтогарячий (вже старі перестиглі качани). Дивіться, щоб не було гнилі та чорного нальоту.
Також перевіряйте на наявність черв’яків, адже качан може бути неабияк поїдений ними. Але, звичайно, це добрий знак, адже черв’ячки не їстимуть шкідливі продукти. Якщо червивість трохи лише на верхівці, але сама кукурудза відмінна, беріть її сміливо, просто обріжете ножем поїдену частину.