Чим простіше, тим краще. Саме таке правило працює при приготуванні заготовок руколи на зиму. Нескладні правила допоможуть не тільки зберегти користь, а й не втратити пікантний смак.
Для зберігання молодого листя можна використовувати кілька способів: сушіння, заморожування або засолювання.
Якщо ви вирішили заморозити «італійську кульбабу», достатньо помити та обсушити зелень, перекласти її в контейнери і поставити на полицю морозильної камери.
Відправляти руколу в морозильник можна і в пакетах – в цьому випадку досвідчені господині також миють і сушать листочки, після чого нарізають їх і наповнюють заготовками целофанові мішечки.
З руколи можна зробити пюре, після чого перекласти масу, що вийшла, у формочки для льоду і використовувати її для приготування смузі та соусів.
Щоб засолити зелень у банках, її знову-таки варто помити та висушити. Великі листочки посікти, тоді як дрібні можете залишити цілими.
На 100 грам трави знадобиться столова ложка солі. Перемішайте обидва продукти і наповніть масою, що вийшла, заздалегідь простерилізовані банки. Сюди ж можна додати гарячу олію.
Зберігати руколу у такому вигляді необхідно під щільно закритими кришками в холодильнику або підвалі.
Засушена зелень знайшла своє застосування у стравах з м’яса та риби.
Висушити руколу можна навіть на відкритому повітрі – зв’яжіть чисті листочки в пучки і розвішайте під навісом на вулиці, де вільно гуляє повітря, але при цьому не потрапляють прямі сонячні промені.