Які 5 секретів допоможуть приготувати ідеальний пиріг яблучний: хитрощі господинь

Шарлотка є одним з найпопулярніших видів пирогів, оскільки без особливих зусиль та дорогих продуктів можна приготувати по-справжньому смачну страву. Як правило, з цим пирогом справляються навіть кулінари-початківці. Якщо ви хочете, щоб шарлотка завжди була бездоганною, вам варто знати деякі хитрощі.

Прянощі

Деякі господині бояться експериментувати, адже шарлотка вважається класичним пирогом. Проте спеції допоможуть зробити випічку ще смачнішою.

Зокрема, при приготуванні тіста варто звернути увагу на ванільний цукор чи цедру цитрусових. До самих яблук варто вводити трохи кориці, меленого імбиру або мускату. Результат перевершить усі очікування.

Правильний вибір форми

Можна приготувати бездоганне тісто та неймовірно смачну начинку, але неправильно підібрана форма все зіпсує. Тому варто зупинити свій вибір на склі або роз’ємних формах.

Температура

Ніколи не варто відправляти пиріг у духовку, якщо вона до кінця не прогріта. Через це можна просто зіпсувати шарлотку. Дочекайтеся, доки температура дійде до потрібної позначки, щоб пиріг пропікся рівномірно.

Обробка форми

Найчастіше використовується папір для випічки, а стінки форми обробляються маслом. Якщо пергаменту під рукою немає, то дно обробляється маслом та крихтами хліба. Завдяки цій хитрості пиріг буде легко дістати із форми.

Не підглядайте

Не варто відкривати духову шафу тільки для того, щоб у чомусь переконатися. Через перепад температур шарлотка може бути просто зіпсована.

Окрім популярної шарлотки є ще багато випічки з яблук. Окрему увагу варто приділити яблучному пирогу за рецептом Дарії Цвек.