Який виноград корисніший – з кісточками чи без

І виноград, і родзинки набагато смачніші, якщо в них немає кісточок. Однак, крім смаку, варто подумати про корисні властивості винограду. Дуже часто я чула думку людей, які кажуть, що хто їсть виноград без кісточок, не доотримують чимало корисних речовин.

Користь винограду

Корисний будь-який сорт винограду за рахунок вітамінів та антиоксидантів, що запобігають передчасному старінню, запальним процесам, утворенню тромбів і зберігають зір.

Найбільш насиченими антиоксидантами є темні та червоні сорти винограду.

Про кісточки та апендицит

Дехто стверджує, що вживання винограду з кісточками може спричинити розвиток апендициту. Але це міф, відповідають дієтологи. Вживання винограду із кісточками принесе більше користі організму. Але для цього необхідно ретельно пережовувати кісточки.

Цілісну кісточку організм не може перетравити, а корисні речовини, що містяться в ній, не засвоюються.